SZEF KUCHNI
Szef kuchni jest osobiście zaangażowany w proces gotowania, począwszy od kontroli zakupów do podania gotowego dania a stół. Nasz szef kuchni to profesjonalista, który przyrządza dania zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Posiada niesamowity zmysł i umiejętność łączenia smaków, które sprawiają, że serwowana potrawa jest wykwintna, wręcz rozpływa się w ustach. Odrobina fantazji i proste danie staje się czymś wyjątkowym.
Marcin Klich - [tu notka od Szefa]
Marcin Klich - [tu notka od Szefa]
TRADYCJA I PASJA
Te dwa magiczne składniki sprawiają, że chce się do nas wracać. Pod Dębem tradycja łączy się z pasją. Uwielbiamy oryginalne i niepowtarzalne smaki i właśnie takimi raczymy naszych wspaniałych gości. Serwowane przez nas dania łączą aromaty oraz wyróżniają się intensywnymi zapachami ziół i użytych przypraw. Pod Dębem to wyjątkowe miejsce, w którym można nie tylko dobrze zjeść, ale także miło spędzić czas. Niepowtarzalna atmosfera sprzyja oderwaniu się od obowiązków dnia codziennego i chwilom relaksu. Jesteśmy także miejscem przyjaznym rodzinom z dziećmi. Nasi najmłodsi goście znajdą w menu dania, które zostały przygotowane specjalnie dla nich.
Dokładamy wszelkich starań, aby usatysfakcjonować naszych gości. Pod Dębem powstało z pasji – pasji do dobrego, prawdziwego jedzenia oraz do spotkań z ludźmi. Stworzyliśmy miejsce, do jakiego każdy chce się wybrać na wspólny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi. Menu restauracji ułożone zostało specjalnie z myślą o koneserach dobrej kuchni, którzy chcą próbować nowych smaków pozostając wierni kulinarnej klasyce. Obok delikatnych mięs, wyśmienitych zup i pieszczących podniebienie przekąsek można znaleźć u nas także wspaniałe wypieki, które z wyśmienitą kawą stanowią doskonałe połączenie.
Dokładamy wszelkich starań, aby usatysfakcjonować naszych gości. Pod Dębem powstało z pasji – pasji do dobrego, prawdziwego jedzenia oraz do spotkań z ludźmi. Stworzyliśmy miejsce, do jakiego każdy chce się wybrać na wspólny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi. Menu restauracji ułożone zostało specjalnie z myślą o koneserach dobrej kuchni, którzy chcą próbować nowych smaków pozostając wierni kulinarnej klasyce. Obok delikatnych mięs, wyśmienitych zup i pieszczących podniebienie przekąsek można znaleźć u nas także wspaniałe wypieki, które z wyśmienitą kawą stanowią doskonałe połączenie.
PRZYKŁADOWE MENU
WESELE
Obiad
Rosół domowy z makaronem
Rolada wieprzowa
Pieczeń z karczku w sosie własnym
Kotlet schabowy w płatkach
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku
Filet drobiowy ze szpinakiem i fetą /z pomidorami i mozzarellą /z warzywami
Kluski ślaskie
Kluski ciemne
Czerwona kapusta na ciepło
Biała kapusta na ciepło
Surówka z białej kapusty
Sos
Deser
Lody ze śmietaną i polewą
Ciasteczka, owoce
Tort Weselny
Ciasta, kawa, herbata
Zimna płyta
Tatar
Galaretki mięsne
Krokieciki warzywne
Patery mięs pieczonych oraz wędlin i serów
Sałatka gyrosowa
Sałatka tortelini
Sałatka grecka
Sałatka śledziowa
Mix pikli
Pieczywo
Kolacja I
Devolay nadziewany masłem, serem i koperkiem
Kotlet toskański
Roladki nadziewane różnymi farszami
Klopsy wieprzowe w sosie pieczarkowym
Bukiet grillowanych warzyw
Mix sałat
Frytki
Ziemniaki
Kolacja II
Prosiak pieczony faszerowany kaszą i wątróbką lub udziec wieprzowy z kością - podane przez Szefa Kuchni
Kolacja III
Zupa gulaszowa lub barszcz czerwony i krokiety z kapustą i grzybami
POPRAWINY
Obiad i deser
Rosól z makaronem
Udko kurczaka
Kotlet schabowy
plus mięsa z pierwszego dnia
Kluski jasne i ciemne
Kapusta czerwona na ciepło
Surówka z białej kapusty
Kawa, herbata, ciasto - z pierwszego dnia
Zimna płyta
Patery wędlin przeplatane serami
Sałatka tortelini
Sałatka jarzynowa
Mix pikli
Pieczywo
Obiad
Rosół domowy z makaronem
Rolada wieprzowa
Pieczeń z karczku w sosie własnym
Kotlet schabowy w płatkach
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku
Filet drobiowy ze szpinakiem i fetą /z pomidorami i mozzarellą /z warzywami
Kluski ślaskie
Kluski ciemne
Czerwona kapusta na ciepło
Biała kapusta na ciepło
Surówka z białej kapusty
Sos
Deser
Lody ze śmietaną i polewą
Ciasteczka, owoce
Tort Weselny
Ciasta, kawa, herbata
Zimna płyta
Tatar
Galaretki mięsne
Krokieciki warzywne
Patery mięs pieczonych oraz wędlin i serów
Sałatka gyrosowa
Sałatka tortelini
Sałatka grecka
Sałatka śledziowa
Mix pikli
Pieczywo
Kolacja I
Devolay nadziewany masłem, serem i koperkiem
Kotlet toskański
Roladki nadziewane różnymi farszami
Klopsy wieprzowe w sosie pieczarkowym
Bukiet grillowanych warzyw
Mix sałat
Frytki
Ziemniaki
Kolacja II
Prosiak pieczony faszerowany kaszą i wątróbką lub udziec wieprzowy z kością - podane przez Szefa Kuchni
Kolacja III
Zupa gulaszowa lub barszcz czerwony i krokiety z kapustą i grzybami
POPRAWINY
Obiad i deser
Rosól z makaronem
Udko kurczaka
Kotlet schabowy
plus mięsa z pierwszego dnia
Kluski jasne i ciemne
Kapusta czerwona na ciepło
Surówka z białej kapusty
Kawa, herbata, ciasto - z pierwszego dnia
Zimna płyta
Patery wędlin przeplatane serami
Sałatka tortelini
Sałatka jarzynowa
Mix pikli
Pieczywo